Gå direkt till textinnehållet

Tidning i morgon trots bombhot

Norrbottens-Kuriren och NSD kommer ut även i morgon, trots att det tidningshus redaktionerna sitter i bombhotats. Det säger Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom.

Det var på morgonen som ett anonymt mejl skickades via ett formulär på NSDs webbplats. Hela Mediehuset där NSD, Norrbottens-Kuriren och TV24 Norrbotten sitter utrymdes och bombhundar är på väg från Stockholm. De beräknas anlända vid fyratiden till Kallax. Personalen kan inte räkna med att återvända till arbetsplatsen före klockan 18.30.

– Vi sitter och jobbar på olika ställen, några hemma och andra i intilliggande lokaler. Företagsledningen har satt upp en sambandscentral och håller kontakt med medarbetarna. Det kommer ut en tidning i morgon, säger Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom.

– Vår bedömning är att vi får tillgång till våra lokaler och kan producera  tidningarna för tryckning i normal tid, säger Erik Ranängen, VD för Norrbottens Media till NSD.

Annons Annons

NSD och Norrbottens-Kuriren har de senaste dagarna skrivit om att flera personer med anknytningar till kriminella mc-gäng gripits i Piteå den senaste helgen.
– Vi har ingen aning vem eller vilka som ligger bakom hotet. Vi har skrivit mycket om Hells Angels etablering. Men det går inte att hävda att hoten kommer därifrån. Det blir bara spekulationer, säger Mats Ehnbom.

Fler avsnitt
Fler videos