Aleksandra Boscanin

19 januari, 2017 | blir ny ledarskribent på Göteborgs-Posten.

Det senaste halvåret har hon medverkat på GPs ledarsida. Hon har tidigare varit engagerad inom Moderaterna och skrivit för Svenska Dagbladets ledarsida.

Birgitta Östling

19 januari, 2017 | blir ny kulturredaktör på Norrländska Socialdemokraten.

Hon kommer närmast från NSDs och Norrbottens Kurirens gemensamma helgbilaga Duo och gratistidningen Extra. Hon efterträder Jan Bergsten.

Caroline Cederquist

19 januari, 2017 | har börjat som redaktör på Svenska Dagbladet där hon ska ansvara för nyhetsbrev.

Hon kommer närmast från Dagens Nyheter där hon var nyhetschef för DN Sthlm och dessförinnan webbredaktör. Hon har även arbetat på Lokaltidningen Mitt i samt frilansat.

Viktoria Berglund

19 januari, 2017 | blir ny familje-, insändar- och debattredaktör på Norrländska Socialdemokraten.

Hon kommer närmast från NSDs och Norrbottens Kurirens gemensamma helgbilaga Duo och gratistidningen Extra. Hon efterträder Tommy Ström.

Emilia Klang

18 januari, 2017 | blir ny moderedaktör på Damernas Värld och DV Mode.

Hon började arbeta på Plaza Kvinna 2011 som modeassistent och har sedan dess varit moderedaktör och modechef och kommer närmast från rollen som chefredaktör för tidningen.

Po Tidholm

FOTO: Jonas Walla 13 januari, 2017 | journalist och författare, har utsetts till Årets lantis av tidningen Land.

Han får utmärkelsen med motiveringen: "Journalist och författare som i över 20 år outtröttligt verkat för att sätta landsbygdens problem i strålkastarljuset. I höstas lyckades han med besked. Hans SVT-serie Resten av Sverige fick vissa kommunalråd och ledarskribenter att sätta kaffet i halsen – och startade en het debatt om landsbygdens villkor och framtid." Po Tidholm har bland annat skrivit boken Norrland och gjort TV-serien Resten av landet.
Andra journalister på Lands lista: 3. Karin Jonsson, tidigare ledarskribent på Östersunds-Posten, numera kulturredaktör.16. Katarina Östholm, Undrom, kulturredaktör på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda. 30. Torbjörn Österholm, Nacka, före detta reporter på Land. 39. Sven Ekberg, journalist, Borgholm. 42. Leif Milling, fotograf, Gimdalen. 57. Niklas Kämpargård, fotograf och journalist, Sölvesborg. 61. Clara Lidström, bloggare och krönikör, Tvärålund. 73. Ann-Marie Rauer, journalist och programledare för Sverige! i SVT, Kristianstad. 76. Bertholof Brännström och Agneta Kellgren Brännström, journalister, Strömbäck. 82. Henrik Kruusval, programledare för Landet runt i SVT, Göteborg.

Karin Pihl

11 januari, 2017 | tilldelas Sture Eskilsson-stipendiet för "sitt nytänkande arbete för frihetliga idéer".

Hon har som samhällskommenterande och opinionsbildande skribent bland annat skrivit för Liberala Nyhetsbyrån, Expressen, Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning och Liberal Debatt och driver nu senast en humorpodd i Sveriges Radios P3. Stipendiet instiftades av Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro. Stipendiaten belönas med en resa till USA.

Anna Luuk Priske

11 januari, 2017 | blir ny exekutiv producent och programutvecklingsansvarig på SVT Kultur och Samhälle.

Hon har lång erfarenhet från både public service-TV och den kommersiella TV-världen. Hon är för närvarande biträdande programchef på SVT Kultur och Samhälle och har även arbetat som exekutiv producent. Det senaste året har hon bland annat arbetat med Kristallen-prisade kulturserien Vänligen Lars Lerin och faktaserien Gympaläraren, men även med en rad samhällsserier som Djävulsdansen för SVT. I och med den nya tjänsten lämnar hon personalansvaret på avdelningen för att ägna sig åt programutveckling.

Karin Magnusson

10 januari, 2017 | blir programledare för ett nytt morgonprogram i Sveriges Television.

Hon kommer närmast från Aftonbladet där hon som programledare varit med och byggt upp Aftonbladet TV. Tidigare har hon varit debattchef och kulturchef på tidningen, varit programledare och producent på Sveriges Radio P1 och P3 och programledare för SVTs Kulturnyheterna. Hon tillträder i mars och den nya morgonprogrammet har premiär efter sommaren.

Karin Asmundsson

9 januari, 2017 | Östra Småland, Kalmar, är en av 20 journalister som fått rekreationsstipendium av Journalistförbundet för en vistelse i Riva del Sole.

Övriga stipendiater:
Elin Axelsson, Folkbladet Västerbotten, Umeå
Stefan Bennhage, TTELA, Sjuntorp
Ingrid Borggren, Dagens Nyheter, Stockholm
Patricia Franzén, Jönköpings-Posten, Huskvarna
Bertil Isaksson, SR Norrbotten, Pajala
Andreas Johansson, frilans, Stockholm
Christina Kihlström, Hallands Nyheter, Falkenberg
Cecilia Lönnehed, SVT Göteborg
Christer Nordmark, Värnamo Nyheter
Anette Persson, Nya Wermlands-Tidningen
Elsa Rensfelt, Norrbottens-Kuriren, Luleå
Johanna Saldert, Dagens Industri, Stockholm
Marita Sjöqvist, Hjo Tidning
Anneli Sundbom, Haparandabladet, Luleå
Ove Säverman, frilans, Stockholm
Anna Wallenlind Nuvunga, Tidningen Faktum, Henån
Lars Wallin, Malmö
Kajsa Wedberg, Hem & Hyra, Ljungskile
Mats Österman, Nya Lidköpings-Tidningen, Mariestad

Sidor

Journalisten-podden

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies