Aleksandra Boscanin

19 januari, 2017 | blir ny ledarskribent på Göteborgs-Posten.

Det senaste halvåret har hon medverkat på GPs ledarsida. Hon har tidigare varit engagerad inom Moderaterna och skrivit för Svenska Dagbladets ledarsida.

Birgitta Östling

19 januari, 2017 | blir ny kulturredaktör på Norrländska Socialdemokraten.

Hon kommer närmast från NSDs och Norrbottens Kurirens gemensamma helgbilaga Duo och gratistidningen Extra. Hon efterträder Jan Bergsten.

Caroline Cederquist

19 januari, 2017 | har börjat som redaktör på Svenska Dagbladet där hon ska ansvara för nyhetsbrev.

Hon kommer närmast från Dagens Nyheter där hon var nyhetschef för DN Sthlm och dessförinnan webbredaktör. Hon har även arbetat på Lokaltidningen Mitt i samt frilansat.

Viktoria Berglund

19 januari, 2017 | blir ny familje-, insändar- och debattredaktör på Norrländska Socialdemokraten.

Hon kommer närmast från NSDs och Norrbottens Kurirens gemensamma helgbilaga Duo och gratistidningen Extra. Hon efterträder Tommy Ström.

Emilia Klang

18 januari, 2017 | blir ny moderedaktör på Damernas Värld och DV Mode.

Hon började arbeta på Plaza Kvinna 2011 som modeassistent och har sedan dess varit moderedaktör och modechef och kommer närmast från rollen som chefredaktör för tidningen.

Anna Luuk Priske

11 januari, 2017 | blir ny exekutiv producent och programutvecklingsansvarig på SVT Kultur och Samhälle.

Hon har lång erfarenhet från både public service-TV och den kommersiella TV-världen. Hon är för närvarande biträdande programchef på SVT Kultur och Samhälle och har även arbetat som exekutiv producent. Det senaste året har hon bland annat arbetat med Kristallen-prisade kulturserien Vänligen Lars Lerin och faktaserien Gympaläraren, men även med en rad samhällsserier som Djävulsdansen för SVT. I och med den nya tjänsten lämnar hon personalansvaret på avdelningen för att ägna sig åt programutveckling.

Karin Magnusson

10 januari, 2017 | blir programledare för ett nytt morgonprogram i Sveriges Television.

Hon kommer närmast från Aftonbladet där hon som programledare varit med och byggt upp Aftonbladet TV. Tidigare har hon varit debattchef och kulturchef på tidningen, varit programledare och producent på Sveriges Radio P1 och P3 och programledare för SVTs Kulturnyheterna. Hon tillträder i mars och den nya morgonprogrammet har premiär efter sommaren.

Titti Schultz

FOTO: Mattias Ahlm/SR 22 december, 2016 | blir ny programledare för morgonprogrammet i Sveriges Radio P5 STHLM.

Hon började sin radiokarriär inom närradion och gick sedan till Rix FM som nyhetspresentatör 1994. 1998 började hon som programledare på Rix MorronZoo där hon jobbade fram till 2013. Från 2014 till juli 2016 jobbade hon med programmet Vakna med NRJ.

Susanna Baltscheffsky

FOTO: Mattias Ahlm/SR 22 december, 2016 | blir ny producent för Vetenskapsradions internationella miljöprogram Klotet.

Hon var under drygt 15 år Svenska Dagbladets miljö- och klimatreporter. 2012 rekryterades hon till Ny Teknik som redaktionschef och blev därefter tidningens chefredaktör, fram till augusti i år. Under hösten har hon arbetat med redaktionell utveckling vid Nobel Media. Nästa år kommer programmet Klotet att bli dubbelt så långt och fokusera mer på lyssnarnas frågor kring miljö och klimat.

Anders Svensson

20 december, 2016 | blir ny webbredaktör och ansvarig för de digitala plattformarna på Ystads Allehanda.

Han kommer närmast från 24Malmö.se där han varit chefredaktör och ansvarig utgivare. Han har tidigare bland annat varit webbredaktör på SVT samt sportchef på Norrtelje Tidning.

Sidor

Journalisten-podden

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies