Gå direkt till textinnehållet

Anställda på GP lättade efter Skatteverkets besked

Det var med lättnad som de anställda på Göteborgs-Posten tog emot beskedet att Skatteverket sagt ja till Stampens ackordsförslag.

I dag på förmiddagen blev det klart att Skatteverket säger ja till Stampens förslag på skuldavskrivningar, som innebär att tidningskoncernen inte behöver betala hela sin skuld på en halv miljard kronor till Skatteverket. Ackordsförslaget innebär att Skatteverket får 25 procent av sina fordringar, alltså omkring 125 miljoner kronor, som Journalisten skrivit om.

På Göteborgs-Posten tog man emot beskedet med lättnad, mer än med glädje. Nu kan man andas ut och gå vidare. Utan beskedet om en ackordsuppgörelse hade rekonstruktionen av Stampen inte kunnat fortsätta.

– Hade Stampen inte fått igenom ett ackord hade det lett till konkurs. Det hade varit ännu sämre. Förhoppningsvis överlever vi nu kvar som bolag, säger Gabriella Mohoff (bilden).

Annons Annons

Hon tycker samtidigt att det är är lite kluvet, eftersom en skuldavskrivning innebär att många förlorar pengar, som frilansar och de som fått avgångsvederlag.

Fler avsnitt
Fler videos