Gå direkt till textinnehållet

Årets grävseminarium blir nyttigt

Den 25 mars drar Gräv2011 igång i Växjö. Den röda tråden i seminarieprogrammet är nytta. - Man ska lära sig något som man kan ha konkret användning för när man kommer hem. Det ska vara mycket utbildning, berättar Elisabeth Anderberg, grävgeneral för Gräv2011.

Temat för seminarierna är "Från idé till konsekvens". På programmet finns både traditionella och dagsaktuella ämnen. Etik och moral diskuteras av Janne Josefsson och Robert Aschberg. Nils Hanson håller sin grundkurs i Grävandets ABC och Anna Jaktén berättar om dramaturgi. Palle Smed från den danska tidningen Fagbladet kommer att tala om hur man kan presentera grävjobb på webben på ett bra sätt. 

Ett omdebatterat ämne är hur journalisten ska se på forum som Twitter, Flashback, Facebook och Wikileaks. Är de källor eller är informationen som hittas där journalistiskt arbete? I den diskussionen finns all anledning att försöka dra lärdom av den yngre generationen journalister, tycker grävgeneralen Elisabeth Anderberg.
– Det är mycket som händer nu med exempelvis Wikileaks och Flashback som många inte vet hur de ska hantera. Yngre journalister är bättre på det – därför har vi försökt få hit fler yngre till årets Grävseminarium. I tidningen som kommer i februari har vi gjort intervjuer med några unga grävstjärnskott, säger Elisabeth Anderberg.

Seminarierna pågår mellan den 25 och 27 mars. Anmälan kan göras här.

Fler avsnitt
Fler videos