Gå direkt till textinnehållet

Brittiska tabloider kraftigt pro-Brexit

Vilken roll spelade den brittiska tabloidpressen i Brexit-omröstningen? En undersökning visar att fem ledande tabloider tydligt för lämna-sidan. UPPDATERAD

”Så mycket för pressens minskande makt”, kommenterade The Sun's Tony Gallagher britternas beslut att lämna EU, till The Guardian, bara timmar efter att folkomröstningen avgjorts.

Såväl The Sun som Daily Mail har tydligt kampanjat för ett utträde. ”Om du tror på Storbritannien, rösta för att lämna”, skrev till exempel Daily Mail på ettan två dagar före den historiska folkomröstningen.

Även The Telegraph, Daily Express och Daily Star har drivit kampanj för lämnasidan, medan The Guardian och Financial Times har stått på stanna kvar-sidan.

Annons Annons

Enligt en undersökning från brittiska Press Gazette var Daily Express den tidning som kraftigast tog ställning för att Storbritannien borde lämna EU.

Sveriges tidigare utrikesminister Carl Bildt medverkade i P1 Konflikts sändning om Brexit i lördags, och passade då på att flera gånger betona den brittiska pressens EU-skeptiska hållning och mediernas anasvar.

Fler avsnitt
Fler videos