Gå direkt till textinnehållet

Carolina Neurath näst bråkigaste kvinna

Svenska Dagbladets näringslivsreporter Carolina Neurath har utnämnts till Sveriges näst bråkigaste kvinna av affärsmagasinet Passion for business. (UPPDATERAD)

Med ”Bråkigaste-listan” vill Passion for business uppmärksamma kvinnor i offentligheten som sticker och som bryter ny mark inom näringsliv, företagande, politik, miljö och ledarskap. Namnet ”bråkigaste” är en ordlek med Anna Bråkenhielms efternamn. Hon är grundare och VD för Passion for Business.

– Jag tycker det är en cool och viktig utnämning. Bråkig för mig är synonymt med integritet, ifrågasättande och att våga vara obekväm. Jag tror att det är viktiga egenskaper som journalist. Och om det fanns fler bråkiga personer i näringslivet som ifrågasatte beslut är jag övertygad om att flera ekonomiska kriser kunde ha förhindrats. Den allra bråkigaste, Elsa Widding från Näringsdepartementet, ifrågasatte ju hela Nuonaffären och försökte stoppa den. Det känns oerhört stort att komma efter henne – och före Annie Lööf, säger Carolina Neurath.

Det var sjunde gången som listan presenterades.

Annons Annons

I motiveringen till andrapriset till Carolina Neurath står det:

”Hon är en granskande journalist med många uppmärksammade reportage bakom sig och flerfaldigt prisbelönad. Hon har nyligen utsetts till en av världens bästa grävande reportrar och hon brinner för att gräva fram den verklighet som bolagen inte offentliggör. I grunden handlar det om ett passionerat samhällsengagemang. Den största kicken är när hon har gjort ett jobb som gör att näringslivet förändras till det bättre. Hennes senaste grävprojekt är en angelägen bok om den svenska riskkapitalbranschen.”

Sveriges bråkigaste kvinnor 2014: 1.Elsa Widding, arbetar med strategiska frågor relaterade till energisektorn. Tidigare tjänsteman på Näringsdepartementet 2. Carolina Neurath, journalist och författare 3. Annie Lööf, ledare, Centerpartiet.

Läs hela listan här.

Fler avsnitt
Fler videos