Gå direkt till textinnehållet

Cecilia Krönlein slutar på GP

Cecilia Krönlein slutar som chefredaktör på Göteborgs-Posten. Tillförordnad chefredaktör blir Christofer Ahlqvist, i dag nyhetschef.

Göteborgs-Postens ägarbolag Stampen Media byter även VD. Ny VD blir Johan Hansson, före detta VD för Metro i Hongkong och New York och rådgivare på New York Times. Han tillträder den 7 mars.

Som VD för Stampen Media kommer Hansson utöver Göteborgs-Posten att ansvara för tidningar som Hallandsposten, Hallands Nyheter, Falkenbergsposten, Varbergsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, TTELA och Vänersborgaren.

I samband med bytet av VD väljer Cecilia Krönlein att lämna sin roll som chefredaktör för tidningen.

Annons Annons

”Det är spännande med Johan som ny VD och att han tar vid den resa som bara börjat. Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation”, säger Cecilia Krönlein till gp.se.

Tillförordnad chefredaktör efter Krönlein blir Christofer Ahlqvist, nyhetschef på GP sedan snart två år tillbaka. Tidigare var han chefredaktör för Metro.

”Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått frågan att ta det här uppdraget. Att få möjlighet att jobba för en förändring där vi ska skapa innehåll som läsare är redo att betala för även digitalt borde vara varje journalists dröm. Det är något jag och Johan nu kommer att titta på tillsammans,” säger Christofer Ahlqvist.

Fler avsnitt
Fler videos