Gå direkt till textinnehållet

Chefredaktören lämnar Fokus

Martin Ahlquist lämnar Fokus efter tio år. Rekryteringen av en ny chefredaktör och ansvarig utgivare ska snart sätta igång.  

Martin Ahlquist är en av Fokus grundare och har varit chefredaktör sedan 2009. Han är föräldraledig just nu och beslutet att inte komma tillbaka efter den ledigheten har vuxit fram.

– Jag har varit med sedan starten och genomgått ett antal organisationsförändringar, ledningsförändringar och kriser. I dag står tidningen väldigt stabil, både publicistiskt och när det kommer till att tjäna pengar. Vi har en redaktion som är väldigt stabil, och i allt det känner jag att det är dags för nästa steg för Fokus och då är det dags för någon annan att ta över, säger Martin Ahlquist till Journalisten.

Vem som ska efterträda Ahlquist är ännu inte klart. En rekryteringskommitté har tillsatts som består av styrelseordföranden Henrik Frenkel, Mattias Fyrenius, VD för Nobel Media, och Viveca Ax:son Johnson, som är ordförande för Nordstjernan.

Annons Annons

– Ingenting är klart och kommittén har nog inte ens hunnit börja jobba än, säger Martin Ahlquist.

Vad han själv ska göra nu vet han ännu inte.

– I tio års tid har jag bara tänkt på vad som är bäst för Fokus framtid, och det är svårt att ställa om. Men vi får se när allt lagt sig om det klarnar. 

Fler avsnitt
Fler videos