Gå direkt till textinnehållet

Dagbladet läggs ned

Dagbladet i Sundsvall läggs ned. 17 anställda berörs. Utgivningen upphör redan den 1 mars. UPPDATERAD.

Beskedet nådde personalen på ett möte i dag den 19 februari, klockan halv elva.

– Jag är tagen av detta just nu, säger Dagbladets chefredaktör Patricia Svensson när Journalisten når henne per telefon.

"Dagbladets grundproblem är att upplagan i många år varit uppblåst av rabatter. De fullt betalande kunderna har varit i minoritet", skriver Mittmedia i ett pressmeddelande.

Annons Annons

”Vi har gjort vad vi har kunnat för att hålla liv i Dagbladet men har kommit till vägs ände”, skriver Mittmedias VD Thomas Peterssohn i pressmeddelandet.

Den socialdemokratiska opinionsjournalistiken flyttar in i systertidningen Sundsvalls Tidning. Från och med lördag kommer prenumeranter på Dagbladet även att få Sundsvall Tidning i brevlådan, med ett erbjudande om att börja prenumerera från den 1 mars.

Bevakningen av Ånge och Timrå kommer att utökas i ST, uppger Anders Ingvarsson, chefredaktör för Sundsvalls Tidning.

Dagbladet köptes för 15 år sedan av Mittmedia och var nedläggningshotad 2012. Enligt VD Thomas Peterssohn har både upplagan och rasat som följd av att man rensat bort rabattexemplar för att kunna behålla presstödet.

”Nu ligger vårt fokus på att försvara den viktiga lokala journalistiken genom Sundsvalls Tidning och gratistidningen Sundsvalls Nyheter och att fortsätta utveckla en digital affär som vi långsiktigt kan leva på. Där gör vi stora framsteg som är hoppingivande för framtiden”, säger Thomas Peterssohn i pressmeddelandet.

Fler avsnitt
Fler videos