Därför pausar Le Parisien opinionsmätningar

12 januari, 2017

Den franska dagstidningen Le Parisien har beslutat att inte beställa fler opinionsmätningar inför presidentvalet i maj. Tidningen vill undvika att beskriva kampanjen som en hästkapplöpning.

Bakgrunden till beslutet är opinionsinstitutens misslyckanden vid Brexit, Trumpsegern och även det franska högerpartiets primärval, skriver Le Parisien/Aujourd’hui-en-France.

Men framför allt vill tidningen undvika att skildra presidentvalskampanjen som ett hästkapplöpning genom de ögonblicksbilder som opinionsmätningarna ger. I stället vill Le Parisien ge större plats åt reportage och att vara på plats bland läsarna.

Tidningen öppnar dock för att man kan återge andra mediers opinionsmätningar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies