Gå direkt till textinnehållet

”De får en ökad trygghet”

Annakarin Runestad, administrativ chef på Nyhetsbolaget, anser inte att det skapats ett A- och ett B-lag. "Det har blivit marginellt dyrare, men det viktiga för oss var ju att avlasta nyhetscheferna."

– När vi tog in bemanningsföretag i TV4 Sverige gjorde vi det för att minska det administrativa trycket på nyhetscheferna, så att de kan ägna sig åt det som de är anställda för att göra. Och nyhetscheferna säger att de har fått en mycket drägligare arbetssituation, säger Annakarin Runestad.
– Samtidigt innebär det en större trygghet för inhopparna, eftersom en del får en fast tjänst i medie­bolaget i stället för vikariat.

Hur ser du på att det skapas ett A-lag och ett B-lag på redaktionerna?

– Vi ser det inte som att det har skapats ett A- och ett B-lag. De anställda på Mediakompetens går på ett annat kollektivavtal med andra förmåner, men får samtidigt en ökad trygghet och en fast månadsinkomst.

Annons Annons

Har det blivit dyrare att använda bemanningsföretag?

– Det har blivit marginellt dyrare, men det viktiga för oss var ju att avlasta nyhetscheferna från den administrativa bördan, och där ser vi ju att det har lyckats. Därför vill vi också fortsätta att använda bemanningsföretag.

Mediakompetens VD Maria Rosengren uppger att provanställningar bara används när en person förväntas hoppa in och arbeta på flera olika arbetsplatser.

Fler avsnitt
Fler videos