Gå direkt till textinnehållet

De kan vinna Murvelpris

Två klassiska gräv och en nyskapande artikelserie. Så kan de tre bidrag beskrivas som är nominerade till 2016 år Murvelpris i Örebro läns journalistdistrikt.

De nominerade är:

Polisens omorganisation av Sophie Olsson Rahlén, SVT Örebro

”Istället för att fokusera på polisens inre stridigheter valde reportern att visa vilka effekter polisens omorganisation lett till för allmänheten.”

Annons Annons

Öbos tjänstebilar av Anna Levin, Nerikes Allehanda

”Ett klassiskt gräv med underifrån-perspektiv som avslöjade att de redan privilegierade hade tjänster med fina förmåner – i strid med Örebro kommuns policybeslut.”

#slutatafsa av Carina Tenor, Dennis Andersson, Evelyn Schreiber och Veronika Ljung-Nielsen, med flera, Nerikes Allehanda.

”När samverkan är som bäst mellan läsarna och en snabbfotad redaktions medarbetare, allt för att tillföra perspektiv på ett aktuellt ämne i en överhettad debatt: sexuella övergrepp.”

”Det har varit ett både roligt och svårt uppdrag att utse 2016 års Murvelprisvinnare. Länet har många mycket duktiga journalister som ligger bakom viktig journalistik i Örebro län,” säger juryns sammankallande Cathrine Gustavsson i ett pressmeddelande.

Vinnaren av 2016 års Murvelpris kommer att tillkännages torsdagen den 4 maj, i samband med Örebro läns journalistdistrikts årsmöte.

Fler avsnitt
Fler videos