Gå direkt till textinnehållet

De leder Guldspadegalan

Anna Lindmarker och Christer Engqvist (bilden) kommer att leda Guldspadegalan på årets Grävseminarium i Uppsala den 7-8 april.

”Vi är väldigt glada över att en av TV4s största profiler kommer för att dela ut guldspadarna. Dessutom gör hon det med en av de skickligaste och dessutom roligaste programledarna jag själv haft nöjet att lyssna på, Christer Engqvist. Vi är lyriska över den här duon, och jag tror Guldspadegalan kommer att bli något alldelesextra i år”, säger grävgeneralen Fouad Youcefi i ett pressmeddelande.

Christer Engqvist jobbar som programledare på P4 Uppland. Han började årsskiftet 2002-2003 och sände aktualitetsprogram på eftermiddagarna. Under några år har han mest jobbat med rikssända program.

Anna Lindmarker har arbetat som journalist sedan 80-talet och passerat såväl Ekot, som SVTs Aktuellt. Sedan slutet på 90-talet har hon arbetat på TV4-nyheterna, där hon nu är en av kanalens största profiler.

Annons Annons

”Jag brukar inte leda sådana här galor, och tycker vanligtvis inte att det är speciellt roligt. Men den grävande journalistiken är journalistikens allra viktigaste gren. Så när jag fick frågan blev jag både väldigt glad och hedrad över att få leda en gala där så mycket bra journalistik visas upp”, säger Anna Lindmarker.

Fler avsnitt
Fler videos