Gå direkt till textinnehållet

”Den som älskar Gud kan aldrig hata”

Nu på söndag ska Dagens Arbetets chefredaktör Helle Klein (bilden) och komikern Özz Nûjen vara gästpredikanter i Svenska kyrkan i Paris. Gudstjänsten sänds direkt på Aftonbladets webb.

Anledningen till att Helle Klein och Özz Nûjen bjudits in av Svenska kyrkan är terrordåden i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo och en judisk mataffär.

Har du bestämt vad du ska predika om?
– Det är en söndagsgudstjänst så den kommer att utgå från texten Salomons vishet i Gamla Testamentet som handlar om att Gud älskar sin skapelse. Jag ska prata om att den som säger sig älska Gud aldrig kan hata en jude, en kristen, en muslim eller romsk tiggare. Det gäller att se Gud i varje människa.

Komikern Özz Nûjen kommer även att predika. Hur ser du på det?
– Det ska bli roligt att jobba ihop med Özz Nûjen som har en muslimsk bakgrund. Det finns en poäng med att vi arbetar tillsammans. När det är oroliga tider kanaliserar Svenska kyrkan den oron. Jag tror att det kommer mycket folk till mässan i Paris.

Gudstjänsten kommer att sändas av Aftonbladet har jag förstått.
– Min gamla arbetsgivare har för första gången, vad jag vet, tänkt direktsända en gudstjänst på webb-TV. Men även P1 kommer att sända gudstjänsten.

Du är utbildad präst i Svenska kyrkan och chefredaktör på Dagens Arbete. Hur kombinerar du dessa två yrkesroller?
– Just nu växlar jag mellan dessa två världar. På dagarna är jag chefredaktör och på fritiden arbetar jag som präst.

Högmässan i Svenska kyrkan i Paris leds av kyrkoherde Tanja Kamensky.

Fler avsnitt
Fler videos