Gå direkt till textinnehållet

”Det är en helt ny värld i dag”

Efter drygt 20 år väljer Marica Finnsiö att lämna Aftonbladet. Hon har suttit i ledningen och haft en rad chefsjobb under de senaste tio åren. De senaste tre åren som redaktionschef. Men vad ska hon göra nu?

– Ja du, det har jag inte bestämt ännu men jag har några spännande saker på gång. Men först tänkte jag kosta på mig att vara skönt ledig i sommar och fundera. Det kan sluta med att jag startar eget och konsultar, eller att jag gör något annat, säger Marica Finnsiö.

Varför slutar du?
– Jag har jobbat många år på Aftonbladet och varit med om en fantastisk tid i tidningens historia, de senaste tre åren som redaktionschef har toppat allt. Men jag kände att vi står inför en ny stor omorganisation och förändring nu. Då måste det komma nya personer och ta vid och fortsätta arbetet. Efter 20 år vill jag testa något nytt.

Vad är den största skillnaden mellan Aftonbladet nu och när du blev chef för tio år sedan?
– Allt går så förtvivlat mycket snabbare nu. Allt som har med journalistik, publicering och även arbetssättet. Det är en helt ny värld i dag än för tio år sedan. Då hade vi en kanal att bry oss om, print, och det var stressande då. Nu har vi deadlines 24 timmar om dygnet vilket ställer helt andra krav på alla. Men det är fortfarande fantastiskt kul att jobba och vi ska inte glömma att det är en story vi ska berätta. Det är bara sättet att berätta den på som har förändrats.

Fler avsnitt
Fler videos