Gå direkt till textinnehållet

”Det finns en framtid för frilansjournalistiken”

Bengt Eriksson har utnämnts till Årets frilansjournalist av Frilans Riks. I priset ingår ett års företagsförsäkring, ett diplom och 2 000 kronor.

Vad tänkte du då du utnämndes till Årets frilansjournalist?
– Jag blev överraskad och är mycket glad för priset.

Vad innebär priset för dig?
– Det är en uppmuntran för det jag har gjort. Jag är glad att det i motiveringen stod att jag jobbat för att det ska fungera bättre att vara frilansjournalist. Det var jag som en gång föreslog att Frilans Riks inte bara skulle dela ut ett pris till Årets redaktör utan även ett pris till en frilansjournalist. Min idé var att priset skulle gå till en frilans som bidragit med något journalistiskt som fast anställda har svårt att göra.

Hur ser framtiden ut för frilansjournalistiken?
– Jag tror att det finns en stor ny marknad för frilansjournalistik. Att jobba enbart för etablerade dagstidningar och radio är ingen framtid. Du måste skapa något eget som att starta en podd, en nättidning eller en blogg. När de lokala dagstidningarna läggs ner kommer det att startas små nättidningar på orterna. Kanske kan fler sådana nättidningar gå samman och ge ut ett pappersmagasin en gång i månaden. Det finns en framtid för frilansjournalistiken.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos