Det här blir den stora frågan i avtalsrörelsen

17 januari, 2017

Journalisten TV   Under avtalskonferensen kommer Journalistförbundet besluta om kravlistan i årets avtalsrörelse, och om man får tro de klubbordföranden som Journalisten pratat med är det en ny stor fråga som kan hamna i fokus.

Under den högre förbundskursen och avtalskonferensen på Djurö ska förtroendevalda från hela landet besluta om vilka krav som ska ställas i avtalsrörelsen 2017. Det nuvarande centrala kollektivavtalet löper ut i vår och kommer inte parterna överens kan det bli fråga om medling och konflikt.

På onsdag fastställs kravlistan, och även om distrikten och de olika medieslagen har sina egna hjärtefrågor finns det redan signaler om att en ny stor fråga kan komma att dominera dagordningen i förhandlingarna: arbetstiderna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Tio år av mediegranskning

24 januari, 2017 |

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies