Gå direkt till textinnehållet

”Det har varit tufft de senaste fyra åren”

Speltidningen Gamereactor har fått pausa sin produktion tills vidare, men publikationen är inte nedlagd. Och chefredaktör Petter Hegevall hoppas innerligt att han ska få ge ut sin papperstidning snart igen.

Gratistidningen Gamereactor har inte getts ut sedan i mars i år. Läsarna börjar bli oroliga att tidningen lagts ner, men chefredaktör Petter Hegevall dementerar ryktena, även om han medger att tidningsproduktionen har pausats på obestämd tid.

– Jag tror vi har läsare som är frustrerade för att de vill ha ett definitivt svar men den är varken nedlagd eller borta för alltid, säger han.

Petter Hegevall berättar att det under lång tid varit tufft att göra papperstidningen. Och ett av de hårdaste slagen mot produktionen är att tidningens två största distributörer har försvunnit under året. Kedjan Hemmakväll har slutat hyra ut spel och spelbutikskedjan Game har gått i konkurs.

Annons Annons

– Vi hymlar inte med att det har varit tufft de senaste fyra åren för papperstidningen. Flera av våra konkurrenter har också fått läggas ned. Att göra speltidning i dag är nog något av det svåraste man kan ge sig in på, säger han.

Till skillnad från papperstidningen så går Gamereactors sajt bra. Enligt Petter Hegevall visade Kia-index att den hade cirka 150 000 unika besökare från Sverige förra veckan.

– När vi drog i gång papperstidningen för 15 år sedan var det det enda jag ville göra. Jag brinner för det och arbetar varje dag för att vi ska kunna göra nästa nummer.

Är det svårt att göra en pappersprodukt till en målgrupp som utövar hela sitt intresse på en skärm?
– Det finns ju ett problem där och det är något vi märker mer och mer. Inte minst de sista två åren då spelvärlden har flyttat in i streamingvärlden. De som pratar om och recenserar spel gör det genom streaming, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker vi har utnyttjat båda medierna bra. De längre och mer djuplodande texterna har gått i tidningen medan kortare nyhetstexter har fått gå på sajten.

Fler avsnitt
Fler videos