Gå direkt till textinnehållet

”Det saknades en tidning om vegetarisk matlagning”

Nu på söndag lanseras ännu en mattidning. Vegourmets chefredaktör Rain Lundström tycker att det saknas en tidning om vegetarisk matlagning.

Varför ger ni ut en tidning om vegetariskt mat?
– Vi som ligger bakom tidningen har jobbat på den vegetariska marknaden under ganska lång tid. Jag har haft en vegetarisk cateringfirma, drivit ett café på Söder i Stockholm och varit med om att arrangera vegetariska matmässor. Det saknades en tidning om vegetarisk matlagning på marknaden, säger Rain Lundström.

Vad ska tidningen innehålla?
– Vi fokuserar på medveten säsongsbetonad mat lagad från grunden.

Är inte marknaden för mattidningar mättad?
– Det tycker inte vi. Jag är ganska förvånad över att det inte finns fler vegetariska mattidningar. Kunderna efterfrågar allt mer grön mat att bli inspirerad av. Det finns absolut plats för ännu en aktör på marknaden.

Annons Annons

Vilka ger ut tidningen?
– Det är på eget förlag.

Vilka jobbar på redaktionen?
– Jag startar tidningen tillsammans med kollegan Magnus Holm som är grafiker, formgivare och fotograf. Sedan har vi en kock som tar fram recept som provlagas och några skribenter. Första numret är på 96 sidor och innehåller bland annat besök på en ekologisk grönsaksodling, intervjuer med ekokockar och måltidsforskare och hur man lagar rawe julmat.

Hur stor blir upplagan?
– Tidningen ska komma ut med elva nummer per år och tryckas i 4 000 exemplar.

Fler avsnitt
Fler videos