Gå direkt till textinnehållet

Diskuterade artikelidéer med politiker

Norra Skånes styrelseordförande Håkan Mattsson har diskuterat artikelidéer med Hässleholms kommunalråd Pär Palmgren. Det berättar Palmgren i en intervju i SVT.

I en intervju i Sveriges Television berättar Pär Palmgren (M) att Håkan Mattsson, styrelseordförande för Norra Skåne, diskuterat uppslag till artiklar med honom.

”Han frågade om det var en bra idé att tidningen skulle göra en artikelserie om förstanamnen på vallistorna inför valet i höst”, säger Pär Palmgren till SVT.

Håkan Mattsson vill inte prata med SVT om varför han diskuterar artikelidéer med politiker, men tycker inte att det är konstigt att han hör sig för om vad politiker vill läsa i tidningen.

Annons Annons

Pär Palmgren har tillsammans med sin allianskollega kommunalrådet Lars-Göran Wiberg (C) anklagats för att försöka styra innehållet i tidningen.

Som Journalisten tidigare skrivit om ogillade Pär Palmgren de granskande artiklar som den före detta kommunreportern Berit Önell skrev i tidningen. I en insändare kallade han bland annat tidningen för ”en väldigt destruktiv kraft i vår kommun”.

Enligt journalistklubben på Norra Skåne blev Berit Önell omplacerad på grund av påtryckningar från tidningens styrelse. Berit Önell blev erbjuden en tjänst i Perstorp som hon tackade nej till.

Titta på hela SVTs intervju här.

Fler avsnitt
Fler videos