Gå direkt till textinnehållet

DN-fotografen har fått lämna sjukhuset

Den DN-fotograf som misshandlades på måndagskvällen har fått lämna sjukhuset och mår efter omständigheterna bra.

Det var vid tiotiden på måndagskvällen som DN-fotografen tog sin bil till torget i Rinkeby där det under kvällen pågick ett upplopp. Innan han anlände till platsen blev han omringad av en grupp på 15 personer som sparkade honom på kroppen och i huvudet, som Journalisten tidigare skrivit om.

– Han mår efter omständigheterna bra. Han är rejält blåslagen och är både chockad och uppriven. Vi har tagit hand om honom professionellt och han har fått stöd från kolleger på redaktionen, säger Caspar Opitz, redaktionschef på Dagens Nyheter.

Fotografen, som jobbar som frilans för DN, var inte utskickad av tidningen utan tog själv initiativ till att åka till Rinkeby.

– Vi har säkerhetsrutiner vi följer vid kravaller och upplopp. I det här fallet var han inte utskickat av DN. Hur vi ska jobba med säkerheten runt honom måste vi gå igenom med honom i lugn och ro.

Det är inte första gången som journalister attackerats och misshandlats under upplopp. Senast var det vid kravellerna i Husby 2013.

– Lärdomen av vad som hände i Rinkeby är att vi måste vara försiktiga hur vi rör oss. Men samtidigt är det händelser som är viktiga att bevaka. Men det är svårt då journalister och fotografer attackeras. Om upploppen fortsätter i kväll får vi gå igenom våra säkerhetsrutiner ytterligare, säger Caspar Opitz.

Fler avsnitt
Fler videos