Gå direkt till textinnehållet

”Drömmen är att få intervjua Hillary Clinton”

Anna Herdenstam är TV4s nya korrespondent i USA. Hon börjar sin tjänst i augusti och kommer att vara stationerad i New York. "Drömmen vore en intervju med Hillary Clinton" säger hon.

Vi börjar med en klassisk sporfråga. Hur känns det?

– Det känns som den största journalistiska utmaningen hittills. Som korrespondent i USA kommer det att vara en bred bevakning, men med fokus på politik och ekonomi. USA är en stor maktfaktor som påverkar hela omvärlden. Drömmen vore att få en intervju med Hillary Clinton.  Men jag kommer även att bevaka sport och kultur och underhållning.

Varför tror du att du fick tjänsten?

Annons Annons

– Jag har erfarenhet av att sända live efter att ha jobbat som programledare. Dessutom har jag arbetat som journalist i 25 år, som allmänreporter och även gjort reportage. Jag har varit anställd på TV4 sedan 1991.

Har du jobbat tidigare som korrespondent?

– Nej, det har jag inte. Jag har däremot bott i New York. För exakt 30 år sedan i augusti reste jag till New York och studerade statskunskap med inriktning på internationella relationer, tog skrivarkurser och skrev på frilansbasis krönikor och reportage för Kvällsposten.

Så du har erfarenhet av att jobba i New York?

– Det var för 30 år sedan och staden har säkert förändrats mycket.

Hur länge kommer du att stanna?

– Kontraktet löper på ett år med möjlighet till förlängning. Målet är att stanna längre och på så vis skapa en mer långvarig relation med tittarna. 2016 är det presidentval, då blir det extra mycket att göra.

Kommer du att bevaka andra länder än USA?

– Min bas är New York och USA. Men händer det något i Kanada och Mexiko åker jag dit. Det beror helt och hållet på nyhetsintresset och vad som händer.

Har TV4 en lägenhet i New York?

– TV4 har två lägenheter, en för fotografen och en för reportern. Jag kommer att bo i Brooklyn.

Fler avsnitt
Fler videos