Gå direkt till textinnehållet

EK-koncernen vill banta personalstyrkan

EK-koncernen vill förbättra sitt resultat med 30 miljoner vilket kräver sänkta personalkostnader. Nedskärningar i personalstyrkan kan komma att ske på flera ställen i organisationen.

Journalisten har tidigare berättat om ett internt bråk i EK-koncernen som blossade upp efter att huvudredaktör Peo Wärring uttalat sig i Medievärlden om en omorganisation, utan att ha talat med koncernens journalistklubbar först. Då sas det att inga tjänster skulle försvinna, utan bara att det handlade om nya arbetsuppgifter.

Nu skriver Eskilstuna-Kuriren att ledningen har meddelat att det blir besparingar och att personalstyrkan kommer påverkas i flera delar av organisationen. Koncernens resultat ska stärkas med 30 miljoner och personalkostnaderna måste sänkas.

”Vi ska träffa medarbetarna nästa vecka och jag hoppas kunna ge mer detaljerade besked då, samt förklara varför vi måste vidta dessa åtgärder”, säger koncernchef Sören Axelsson till EK.

Annons Annons

Den lokala Journalistklubbens ordförande Peter Larsson säger till EK att det än så länge är för tidigt att bedöma sparpaketets konsekvenser.

Fler avsnitt
Fler videos