Gå direkt till textinnehållet

ETC kritiseras för sena betalningar till frilansar

Frilansar som kontaktat Journalisten säger att tidningen ETC är sena med att betala fakturor. ”Vi försöker att betala i tid”, säger Dagens ETCs chefredaktör Andreas Gustavsson.

Frilansar har varit i kontakt med Journalisten och berättat att räkningar inte betalas i tid. På Frilans riks sida på Facebook pågår det en diskussion om varför ETC är sena och en oro för att tidningen kan ha ekonomiska problem.

Detta dementeras av Andreas Gustavsson, ansvarig utgivare och VD för Dagens ETC

– Det finns inga strukturella problem. Våra tidningssatsningar har gått bra. Men vi kan inte garantera att vi inte varit sena med några fakturor under semestern.

Han har endast hört om ett klagomål från en frilans, via ansvarig redaktör, och har nu uppmanat ekonomiavdelningen att betala den fakturan. 

 – Vi använder inte våra frilansar som en bank. Vi är beroende av att ha goda kontakter med dem som vill jobba med oss, speciellt ute i landet som exempelvis Bergslagen. Om vi inte sköter oss har vi snart inga att jobba med. Det handlar om respekt till våra underleverantörer, säger Andreas Gustavsson.

ETC ger ut tidningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Bergslagen och Småland.

Fler videos
Fler avsnitt