Gå direkt till textinnehållet

”Ett genombrott i rekonstruktionen”

En grupp västsvenska investerare är villiga att investera nytt kapital i den skuldtyngda Stampenkoncernen. – Ett genombrott. Det är starka investerare och betydande belopp, säger Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson.

Stampen informerade igår eftermiddag medarbetare och fordringsägare om att koncernen nu har en påskriven avsiktsförklaring med en grupp västsvenska investerare med lokal förankring.

– De är villiga att tillsammans investera betydande belopp i Stampen AB genom en nyemission, säger Hampus Knutsson.

Han kan inte redovisa något om vilka villkor som gäller, vilka investerarna är eller vilka belopp det rör sig om.

Annons Annons

– Parterna är överens om att eftersom det är en avsiktsförklaring går vi inte in på detaljer när det gäller vare sig investeringsbelopp, ägarandelar eller andra villkor i det här läget. Som regel omgärdas sådana här investeringsprocesser av jättemycket sekretess. I det här läget har vi ändå informerat medarbetare och fordringsägare om att det finns en avsiktsförklaring på plats.

– Det här är ett genombrott och ett jätteviktigt steg i rekonstruktionsprocessen. Inte minst eftersom vi inleder ackordsförhandlingar på måndag.

Vad krävs för att det ska bli verklighet?

– Vi arbetar för att det ska bli verklighet och hoppas komma kunna presentera mer detaljer längre fram, säger Hampus Knutsson.

– Men det är starka investerare och det är ett betydande belopp, tillsammans med dem ska det skapas en stabilitet och framåtanda som koncernen behöver för att ta sig igenom nästa fas.

Resumé skriver om tre olika bud som ska ha lagts på Stampen och Breakit om ytterligare ett, kan du kommentera de uppgifterna?

– Vi har som regel att inte uttala oss om vilka bud vi får eller vilka vi förhandlar med. Man kan väl konstatera att det finns seriösa aktörer som vi diskuterar med, och så kommer det in en del oseriösa bud också. Jag vill inte recensera vart och ett och kan inte kommentera de rykten som florerar.

– Vi har haft diskussioner som kommit väldigt långt med seriösa aktörer, de diskussionerna har nu resulterat i en avsiktsförklaring. Det är jätteviktigt för rekonstruktionsprocessen och hela koncernen.

Fler avsnitt
Fler videos