Gå direkt till textinnehållet

Ex-polis gripen för Mexikomord

En tortyrdömd före detta polis har gripits av mexikanska myndigheter, misstänkt för inblandning i morden på fotografen Rubén Espinosa, aktivisten Nadia Vera och ytterligare tre kvinnor.

Det rapporterar TT/Kulturnyheterna.

Journalisten berättade i början av augusti om de brutala morden i en medelklassförort i Mexiko City. Fotojournalisten Rubén Espinosa arbetade för det mexikanska veckomagasinet Proseco. Både han och aktivisten Nadia Vera hade nyligen arbetat i den för journalister farliga kuststaten Veracruz. Espinosa hade flytt till Mexiko City efter att ha utsatts för hot.

Mordet på honom markerar enligt pressfrihetsorganisationen Article 19 en ny nivå i våldet mot journalister i Mexiko. Tidigare har Mexiko City betraktats som en fristad för journalister.

Annons Annons

Den 24-åriga ex-polis som nu gripits arbetade enligt TT som polis i Mexiko City fram till 2011, då han greps och dömdes för tortyr. På övervakningsbilder ses han lämna byggnaden samma dag som mordet, tillsammans med två andra män, varav en är en man som tidigare gripits i utredningen men som hävdar sin oskuld.

Fler avsnitt
Fler videos