Gå direkt till textinnehållet

”Expressen måste vara full i fan”

70 tjänster försvinner från Expressen varav 50 redaktionella i ett nytt sparpaket. Journalistklubbens ordförande Olle Fors hoppas på fortsatta konstruktiva förhandlingar. ”Expressen måste vara listig och full i fan”, säger han.

På tisdagen informerades personalen på Expressen av nya VDn Gunilla Herlitz om ett nytt stort sparpaket om 70 tjänster varav 50 på redaktionen.

– Vi gör fortfarande vinst och annonsintäkterna har ökat, men det är ett ständigt pågående sparande på tidningen precis som i övriga branschen. Vi har minskade intäkter i print och det är det som är orsaken till sparpaketet, säger Olle Fors, ordförande i journalistklubben på Expressen.

Han hoppas att tidningen kommer att göra balanserade besparingar och beskriver de inledda samtalen med ledningen som konstruktiva.

Annons Annons

– De senaste tio åren har besparingarna varit smarta, och jag hoppas att ledningen kommer att fortsätta på samma sätt. Det finns skadliga sätt att spara och så finns det sätt att spara som inte hotar innovationsförmågan. Som andratidning måste man vara mer flexibel och listig. Expressen måste vara listig och full i fan.

– Vi kommer att börja titta på det nya organisationsförslaget i morgon. Innan vi satt oss in i det finns det inte mycket mer vi kan säga.

Fler avsnitt
Fler videos