Gå direkt till textinnehållet

”Fantastiskt att få byta arbetsplats”

Många fast anställda journalister på Sveriges Television byter redaktion över sommaren, och blir vikarier på nytt. ”Det är fantastiskt att få byta arbetsplats”, säger Per-Olof Stjärnered som har sin anställning i Borås men vikarierat i tre veckor på SVT Nyheter Jämtland.

Till vardags håller Per-Olof Stjärnered till på SVTs tvåmannaredaktion i Borås och arbetar för SVT Nyheter Väst. Men under juli månad har han vikarierat på SVTs redaktion i Östersund, där han är uppvuxen. I dag gör han sin sista arbetsdag före semestern.

– Det har varit tre lärorika veckor. Mycket är sig likt förstås, men det är lite tajtare här eftersom redaktionen är mindre än SVT Väst. Det är intressant att se hur olika redaktioner arbetar och man upptäcker saker hos en själv – vad man är bra på och vad man är mindre bra på, säger Per-Olof Stjärnered.

Vad har varit roligast?
– Det är som vanligt, att få komma ut och göra inslag och träffa människor. Ett av de roligaste jobben var ett inslag om en barberare i Lit som jag gjorde i början av juli.

Annons Annons

Hur känns det att vara fast anställd vikarie?
– Det känns bra. Det var första gången jag provade det här, men jag tror att jag kommer att söka igen nästa sommar, om det passar med semestern. Jag är väldigt glad över att man kan få den här möjligheten, och jag rekommenderar det verkligen. Det är fantastiskt att få byta arbetsplats och se hur andra jobbar.

Fler avsnitt
Fler videos