Gå direkt till textinnehållet

Fastighetsägare hoppar på Smp-journalister

Näringslivsprofilen Anders Öman jublar på Twitter åt att en granskande reporter slutat på Smålandsposten och kallar honom ”SMP's enögt dryga Fake News representant”.

Smålandsposten granskade i höstas en markaffär i Växjö, den så kallade Icon-affären. Den lokale näringslivsprofilen Anders Öman fick genom ett omstritt optionsavtal köpa kommunalmark många miljoner billigare än enligt det fastställda värdet.

Nu jublar Öman i en tweet över att reportern bakom granskningen, Johan Kristensson, som Öman kallar ”SMP's enögt dryga Fake News representant” slutat på Smålandsposten. Öman frågar även nyhetschefen Johan Persson om det inte också är dags för honom att sluta.

Johan Kristensson, i dag reporter på Ny Teknik, säger att han blev ganska förvånad över utfallet från Öman:

– Vi sökte honom upprepade gånger och gav honom största möjliga chanser att kommentera vår granskning innan den publicerades. Men han ville inte träffas eller svara på frågor. Det är synd att han inte tog chansen då utan hugger såhär ett halvår senare.

Enligt Kristensson handlade det enda sakliga felet Öman påpekat – och fått rättat – om att Smp uppgav att han var ordförande i stället för ledamot i ett av de många inblandade bolagen.

– Vilket inte hade någon egentlig betydelse i sammanhanget. Om det räcker för att kvalificera sig som en fake news-representant så vet jag inte vad han har för måttstock, säger Johan Kristensson.

Nyhetschefen Johan Persson förvånas över att en företagare i Ömans storlek uttrycker sig med den ton som finns i tweeten:

– Men nu ägnar vi oss åt andra granskningar. Den här typen av diskussioner stjäl lätt tid från den viktiga journalistiken.

Journalisten har sökt Anders Öman för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos