Gå direkt till textinnehållet

Fler partier vill bryta Metros avtal med SL

Fler av partierna i Stockholms läns landsting öppnar nu för att bryta Metros avtal med lokaltrafiken.

Företrädare för Miljöpartiet och Moderaterna uppgav redan i helgen att man ville se över Metros avtal med Stockholms lokaltrafik (SL), på grund av ägarna Mats Qvibergs och Christen Ager-Hanssens uttalanden i en intervju i Nyheter Idag i fredags.

Trots att Metros chefredaktör Staffan Erfors tagit avstånd från ägarnas uttalanden, och ägarna har bett om ursäkt, fortsätter kritiken. Inte minst eftersom det visat sig att ägarna i åtminstone ett fall redan påverkat innehållet i Metro, enligt Dagens Nyheter.

Nu öppnar även företrädare för Socialdemokraterna, Västerpartiet och Centerpartiet i Stockholms läns landsting för att man kan komma att bryta distributionsavtalet med Metro som följd av ägarnas agerande, skriver Dagens Nyheter.

Annons Annons

Även i Göteborg kan Metro förlora sitt avtal med lokaltrafiken.

TV4 har redan brutit sitt samarbete med Metros Viralgranskaren, samtidigt har tre kolumnister meddelat att de slutar och en anställd reporter har sagt upp sig som följd av ägarnas agerande. Journalistklubbens ordförande Åsa Larsson sade i måndags i en intervju med Journalisten att ägarnas agerande skadar tidningen och eroderar det som redaktionen byggt upp.

Fler avsnitt
Fler videos