Gå direkt till textinnehållet

Folket går i graven med 88-sidig tidning

Imorgon kommer det allra sista numret av tidningen Folket. – Vi jobbar på som vanligt, gör det sista löpet just nu, säger Peter Johansson, med 29 år på tidningen.

Vad blir det för tidning imorgon?

– Det blir en väldigt utökad vanlig tidning. I princip en vanlig tidning och ett block med Folket-historik. 88 sidor gör vi.

Du har jobbat 29 år på Folket. Hur känns det?

– Det är en ny situation, måste jag säga. Jag har aldrig varit arbetslös i hela mitt liv. I sommar ska jag jobba på Länstidningen i Södertälje, sedan ska jag söka jobb. Det är väl ingen direkt framtidsbransch att vara pappersredigerare. Men jag kanske kan starta en uthyrningsfirma och göra inhopp, vad vet man?

Vilka reaktioner har nedläggningen fått?

– Det var en liten grupp som drog igång en namninsamling, några hundra skrev nog på, men det var lite sent. Och folk har hört av sig förstås. Vi har en relativt åldersstigen, trogen prenumerantskara. Runt 2 000 prenumeranter i dagsläget.

Vad händer imorgon? Gravöl?

– Runt lunch har vi öppet hus på redaktionen. Folk får komma och hämta den sista tidningen, vi bjuder på fika, om man vill får man skriva i en kondoleansbok.

– Senare har vi samling för gamla medarbetare, med kaffe på ABF. Sen blir det väl en fet jävla pubrunda på kvällen, folk kommer från Skåne och hälsar på och de måste väl roas.

Fler avsnitt
Fler videos