Gå direkt till textinnehållet

Fortsatt rekonstruktion för Stampen

Stampen får ytterligare tre månader på sig för sin företagsrekonstruktion. Det beskedet kom från Göteborgs tingsrätt på måndagen.

Stampens företagsrekonstruktion får pågå ytterligare tre månader från den 23 augusti 2016. Det slog tingsrätten fast idag.

Tingsrätten skriver att de stora fordringsägarna Handelsbanken, SEB, Nordea AB och Skatteverket inte haft något att erinra mot att tiden för rekonstruktion förlängs.

”Dagens besked var förväntat, men nu väntar vi på Skatteverkets ja eller nej till ackordserbjudandet. Säger de ja så fortsätter processen och det blir en ackordsförhandling inom några veckor. Säger de nej så blir det problem,” säger rekonstruktören Christian Andersch till svt.se.

Annons Annons

I ett brev till Göteborgs tingsrätt skriver Stampens huvudägare Peter Hjörne och VDn Martin Alsander att förhandlingar pågår med externa investerare ”i syfte att koncernen skall få tillgång till nytt kapital”.

En frilansjournalist motsatte sig en rekonstruktion och skrev i ett yttrande till Göteborgs tingsrätts konkursavdelning att ”om den (rekonstruktionen) inte kan skötas inom den givna tidsramen, så kan bolaget lika gärna gå i konkurs och därigenom låta de lokala mediesituationerna lösas på annat, nytt sätt med nya namn i ledningen”, som Journalisten tidigare skrivit om.

Fler avsnitt
Fler videos