Gå direkt till textinnehållet

Frilans Riks syrliga svar till Bonnier Tidskrifter

Vad skönt att tidskriftskrisen bara måste ha varit ett missförstånd! Det skriver Frilans Riks i ett svar till Bonnier Tidskrifters uppmärksammade jubelbild.

Journalisten rapporterade i fredags om frilansilskan mot BTs Facebookinlägg där företaget jublar över 2016 års vinst på 64 miljoner kronor.

Nu har Journalistförbundets frilansdistrikt Frilans Riks formulerat ett svar. På sin sajt gratulerar styrelsen Bonnier Tidskrifter till vinsten och konstaterar att det tal om kris som många frilansar fått höra i samband med att förlaget lanserat sitt senaste frilansavtal måste ha varit ett missförstånd:

"Vi har tidigare hört att läget är akut, att det är kris och att det går jättedåligt och att det var därför vi frilansjournalister har varit tvungna att offra oss och gå med på sämre villkor. Men allt var tydligen en kommunikationsmiss från er sida."

Frilans Riks uppmanar BT att bädda för fler vinstår genom att öka frilansmedarbetarnas lojalitet och motivation: bland annat genom att respektera deras ideella och ekonomiska upphovsrätt och genom att arvodera dem i enlighet med Frilanskalkylatorn.

Annons Annons

Journalisten har varit i kontakt med Bonnier Tidskrifter för en intervju.

Fler avsnitt
Fler videos