Gå direkt till textinnehållet

”Frilansar får betala för dåliga ägare”

Ett stort antal frilansar med fordringar på Göteborgs-Posten var på plats i Göteborgs tingsrätt i dag. Innan dess hade de marscherat tillsammans från GP.

— Det är uselt ledarskap att vara så oansvarig med pengar. Nu ska vi avstå våra fordringar för att stötta dåliga ledare att vara kvar, säger Karin Fingal, en av de många frilansjournalister som konkret berörs av Stampens rekonstruktion.

Hon var en av ett 20-tal frilansar som innan borgenärssammanträdet i tingsrätten i dag på förmiddagen samlats vid GPs redaktion på Polhemsplatsen i Göteborg.

Västra frilansklubbens ordförande Carl-Magnus Höglund är inte personligen berörd av rekonstruktionen men fanns på plats som frilansrepresentant. Han hade även tejpat vitt papper över allt frilansmaterial i lördagens GP.

Annons Annons

– Vi vill visa vilken stor betydelse frilansjournalister har för GP, säger han.

Höglund hade efter borgenärssammanträdet gällande Stampen Local Media ingen uppfattning om huruvida rekonstruktören Christian Andersch och Stampenledningens optimism om att rekonstruktionen ska lyckas är välgrundad.

– Det positiva som framkom i dag är att man pratar om ett fribelopp vid ackordsuppgörelsen. Förhoppningen är att många av våra medlemmar i så fall kan gå skadefria ur rekonstruktionen, säger Carl-Magnus Höglund.

Fler avsnitt
Fler videos