Gå direkt till textinnehållet

Gratis utdelning när nya HD kom ut

I dag kunde tidningsläsare i Helsingborg för första gången se resultatet av Sydsvenskans köp av Helsingborgs Dagblad. Då delades den nya versionen av HD ut till morgonpendlare.

Jonas Kanje är nyhetschef för Sydsvenskan och HD och berättar att det är främst HDs läsare som kommer se förändringar i dag. Den nya versionen av HD innehåller färre delar men med en större satsning på helgen.

– Vi har fått en del reaktioner i dag. Det är vissa detaljer som läsarna reagerar på som korsord, serier, placeringar och sådant. Men i övrigt har förändringen mottagits positivt, säger Jonas Kanje.

Sydsvenskan läsare kommer märka av förändringar först på måndag då tidningen kommer att bestå av två delar istället för tre.

Annons Annons

– Vi har haft telefonväkteri och chatt för HDs läsare idag och det kommer vi att ha för Sydsvenskas läsare på måndag, säger Jonas Kanje.

Sammanslagningen av tidningarnas organisationer har varit ett sätt att spara resurser.  ”Vi går ner på ett tryckeri, minskar antalet chefer och förenklar organisationen”, sade Lars Dahmén, Sydsvenskans VD i samband Sydsvenskans köp av HD.

Som Journalisten tidigare rapporterat innebar hopslagningen av de båda tidningarna att flera redaktionella tjänster försvunnit. ”Det här är en anpassning till de läsmönster vi ser” skriver HDs chefredaktör Lars Johansson i ett inlägg på HDs hemsida.

Fler avsnitt
Fler videos