Gå direkt till textinnehållet

GS-klubbarna och Unionen står bakom misstroendet

Samtliga tre GS-klubbar och Unionens riksklubb på Mittmedia ställer sig nu bakom det misstroende mot koncernens personalpolitik som SJF-klubben skickat. ”Vi känner väl igen delar av hur saker hanterats inom verksamheten”, säger Carina Wikström, ordförande GS-klubben Syd.

Journalisten har tidigare i en rad artiklar berättat om den krisande arbetsmiljön inom Mittmedia. Det hela kulminerade i slutet av mars när journalistklubben lämnade in en misstroendeförklaring mot personalpolitiken inom hela koncernen. 
– Vi har nått vägs ände, sa klubbens ordförande Tomas Backlund då.

Nu har också de tre GS-klubbarna inom Mittmedia medieproduktion samt Unionens riksklubb skickat in egna skrivelser där de ställer sig bakom SJF-klubben.

– Precis som journalistklubben betonar finns det chefer som sköter sig klockrent och medarbetare som trivs, det vill vi också vara tydliga med. Trots det så upplever vi att medarbetare söker sig bort från företaget, säger Carina Wikström.

Annons Annons

GS-Syds kritik ligger mer specifikt i delar som att MBL inte fungerat inom koncernen och att de inte känner sig hörda. Varken som medarbetare eller i facklig förhandlingsordning. Men de har fullt förtroende för VD Per Bowallius sätt att sköta koncernen.

– Där vi känner att vi inte når fram är i led längre ned i koncernen. För oss handlar det inte om något case, som journalisterna har. Vi hade ett bra möte med ledningen nyligen där vi bland annat kom överens om att se över MBL-processen. Vi ska ha återkoppling i maj så det känns bra. Både Per Bowallius och Carin Andersson (personalchef red.anm) tog våra frågor på största allvar.

Vad händer nu?

– Redan i dag sitter ledningen ned med chefer och har diskussioner. Jag tycker Per tar det här på fullaste allvar och agerar snabbt.

Fler avsnitt
Fler videos