Gå direkt till textinnehållet

Hälften ska vara kvinnor i BBC-etern

Från och med 2020 ska hälften av alla BBC-medarbetare som syns i rutan, hörs i etern eller sitter på ledande positioner vara kvinnor.

Det är svt.se som rapporterar om public service-bolagets nya mål. I dagsläget utgör kvinnor 48 procent av alla BBC-medarbetare och på arbetsledande positioner är 41 procent kvinnor. Även representation gällande etniska minoriteter, funktionshindrade personer och HBTQ-personer ska öka, enligt BBC.

Ambitionen är att 15 procent av arbetsstyrkan i tv, radio och på chefspositioner ska höra till en etnisk minoritet. Funktionshindrade personer och HBTQ-personer ska utgöra 8 procent vardera av de BBC-anställda som syns på bild, hörs i etern eller har en arbetsledande roll, innan 2020, skriver SVT.

Hur ser det då ut på SVT? Enligt sajten anger man inga konkreta siffror för hur stor andel av medarbetarna som ska höra till olika grupper. Däremot ska ”minst 7 av 10 av befolkningen inom tre år (från 2015) anse att SVT speglar mångfalden av människor i det svenska samhället”, hoppas bolaget.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos