Gå direkt till textinnehållet

Halva redaktionen i Almedalen

I år satsar Gotlands Media mer än någonsin på politikerveckan i Almedalen. Mottot är ”Inte bara för fastlänningar”. Gotlands Allehanda har halva sin redaktion på plats, berättar redaktionschef Ulrica Fransson Ingelmark.

För Gotlands Allehanda är det fjärde året i rad som man flyttar ner en del av tidningen till Almedalshändelserna. Men i år är alltså även systertidningen Gotlands Tidningar på plats.

– Det är ett enormt utbud här, och vi vill att gotlänningarna ska upptäcka och ta del av det, säger Ulrica Fransson Ingelmark.

Vad exakt är det ni gör?
– Vi har två reportrar och en fotograf från redaktionen som bevakar det vi finner intressant. Vi har inte så många måsten på oss, som riksmedierna har.

Annons Annons

Ni har inte gjort den officiella Almedalstidningen i år?
– Nej, men vi har gjort en egen, med eget redaktionellt material och hela programmet. Nu gör vi också en daglig uppdatering av tidningen, med nytt redaktionellt material.

Kan denna satsning verkligen löna sig?
– Det är svårt att räkna på, men för redaktionen handlar det om att vi ska finnas där människor är. Vi vill vara en del av detta. Om vi vill att gotlänningarna ska vara här så måste vi också var här.

– Jag står mest i vårt tält och det är många läsare som tittar in. Det finns ett intresse för lokaltidningen här.

Hur mycket hinner du själv ta del av?
– Jag vill gärna hinna med åtminstone ett seminarium men det brukar inte gå. I dag ska jag i alla fall gå på Journalistförbundets debatt om lokaltidningen.

Hur ser du på Almedalen?
– Varje kväll när jag går hem tänker jag: Att jag får vara med om detta varje dag, det är fantastiskt.

Fler avsnitt
Fler videos