Gå direkt till textinnehållet

Han är Kvällspostens nye redaktionschef

Christer El-Mochantaf har utsetts till ny redaktionschef på Kvällsposten. Han kommer från tjänsten som nyhetschef på Expressen.

Christer El-Mochantaf tilldelades ”Gyllene Haldan” på Guldspadegalan 2015 för sin granskning av västsvensk nazism. Han har skrivit boken En kopp kaffe på Nordpole (2015) och fått Lilla Augustpriset för novellen Kalla hjärtans dag (2010).

”Kvällsposten är en uppskattad nyhetsförmedlare i ett välbefolkat och viktigt område, det är ett stort ansvar för oss att förvalta och utveckla det uppdraget. Lokalredaktionerna blir tyvärr färre, men möjligheterna att göra journalistik är större än någonsin – så det är en spännande utmaning,” säger El-Mochantaf i ett pressmeddelande

Christer El-Mochantaf kommer att jobba tillsammans med nya chefredaktören Katrin Säfström som värvats från Nerikes Allehanda där hon varit chefredaktör.

Annons Annons

”Det känns mycket bra att Kvällsposten får ta del av Christer El-Mochantafs kunskaper och drivkraft. Det ska bli roligt och spännande att jobba ihop med honom. Jag är övertygad om att vi kompletterar varandra som del i en kommande ledning,” säger Katrin Säfström, tillträdande chefredaktör.

Fler avsnitt
Fler videos