Gå direkt till textinnehållet

Han tar över Dagens Samhälle

Mångårige SVT-chefen Olov Carlsson blir ny chefredaktör och VD för SKLs tidning Dagens Samhälle.

Olov Carlsson säger i ett uttalande att det var  hans samhällsintresse som drev honom att bli journalist:

– Tillsammans med medarbetarna på Dagens Samhälle ser jag verkligen fram emot att spegla och granska samhället och förmedla det till en kompetent och intresserad läsekrets.

Carlsson betonar att Dagens Samhälle har en ”unik publicistisk position och når med sin journalistik många av de svenska offentliga beslutsfattarna:

– Det ska bli fantastiskt inspirerande att leda en organisation med en historia av att tidigt sätta fokus på viktiga samhällsfrågor och därigenom initiera relevanta debatter, säger Olov Carlsson.

Mats Svegfors, nytillträdd styrelseordförande i Dagens Samhälle, säger i en kommentar:

– Med Olov Carlsson har vi knutit en av Sveriges mest erfarna och mångsidiga publicister till Dagens Samhälle. Vår avsikt är att fortsätta på den väg som Dagens Samhälle har slagit in på redan tidigare och ytterligare skärpa denna.

Olov Carlsson kommer närmast från en tjänst som konsult i digital omställning och tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för bland annat Norrtelje Tidning. 2007-2015 var han divisionschef för SVT Nyheter och Sport.

Dagens Samhälles tidigare publisher Mats Edman lämnade tidningen i mars, efter ett utbrett missnöje hos delar av redaktionen, vilket Journalisten rapporterat utförligt om.

Fler avsnitt
Fler videos