Gå direkt till textinnehållet

Hav & Vatten läggs ned

Havs- och vattenmyndigheten ser över sin kommunikationsstrategi. En konsekvens blir att papperstidningen Hav & Vatten läggs ned.

– I vårt nya kommunikationsarbete vill vi som myndighet ha en mer aktiv dialog med de som berörs av myndighetens arbete, säger generaldirektören Jakob Granit till Journalisten.

Ambitionen är att kommunicera mer och bättre, menar han.

Det innebär att tidningen Hav & Vatten, som vunnit bland annat Publishingpriset, läggs ned efter sommaren.
 
– Inget formellt beslut har tagits, men det är riktigt att vi inte ser den typen av papperskommunikation som det bästa i den kommunikation vi vill bedriva. Vi har en oro att vi inte når ut tillräckligt brett. Hav & Vatten har en upplaga på 16 000 och kommer ut tre-fyra gånger per år. Det blir ett ganska långsamt flöde. Vi vill vara bättre på att föra upp intressanta frågor mera löpande, då är de digitala medierna väldigt bra.
 
Kommunikation i stället för journalistik?
– Nej, vi ser framför oss en blandning av journalistiskt kurerat material och en plattform som tillåter dialog. Jag ser ett stort behov av journalistik, men frågan är hur vi når ut. Vår analys visar att dagens konsumenter är mycket mobila, och vill vara interaktiva i dialogen.
 
Har turerna kring källskyddet på Hav & Vatten på något sätt påverkat beslutet?
– Nej, det har inget med saken att göra.
 
Vad händer med de som jobbar med Hav & Vatten?
– De som jobbar inom myndigheten stannar kvar, vi har inga sparbeting, tvärtom ska vi fördjupa vårt kommunikationsarbete. Men i dagens kommunikationsarbete tar tidningen ett väldigt stort utrymme.
Fler avsnitt
Fler videos