Gå direkt till textinnehållet

Haveri stoppade Mittmedias tidningar

Ett haveri i en server i går kväll gjorde att Mittmedias tidningar inte kom ut som vanligt och att sajterna inte går att uppdateras.

När läsarna går in på Mittmedia-tidningarnas sajter får de ett meddelade där det står: ”Just nu har vi tekniska problem med sajten. På grund av dessa tekniska problem är även utdelningen av dagens tidning mycket försenad.”

Det var ett haveri en server i går kväll som påverkade produktionen av tidningarna och möjligheten att uppdatera sajterna. Det har heller inte kommit ut några e-tidningar på grund av dataproblemet. Haveriet har påverkat alla Mittmedia-tidningar i mer eller mindre utsträckning. Hälsingetidningarna har kommit ut som vanligt eftersom de var klara innan haveriet.

– På vissa håll har det inneburit förseningar, men inte på alla håll. Tidningssidor har utgått i vissa utgåvor och andra tidningar har tvingats återpublicera gamla sidor på grund av felet, säger Anna Gullberg, Gefle Dagblads chefredaktör.

Annons Annons

Sajterna går inte att uppdatera. Därför har Mittmedias tidningar valt att använda sociala medier för publicering av nyheter.

– IT-avdelningen jobbar hårt sedan i går kväll för att lösa problemet. I denna stund vet jag inte när problemet är löst, säger Anna Gullberg.

Fler videos
Fler avsnitt