Gå direkt till textinnehållet

Hemlig omorganisation på Gotlands Media

Ett förslag till en omorganisation har presenterats på Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar, men Gotlands Medias VD Carin Sjöberg vill inte kommentera och har uppmanat personalen att inte kommunicera externt.

På måndagen hölls ett kvartalsmöte för personalen på de två tidningarna i Gotlands Media, Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar. Enligt uppgifter till Journalisten presenterades ett förslag till en omorganisation som bland annat kan innebära att man inför en gemensam sportredaktion.

Gotlands Medias VD Carin Sjöberg vill inte kommentera uppgifterna. I ett sms till Journalisten ber hon att få återkomma i frågan när det finns något konkret att berätta kring organisationen. På frågan om hon gett någon information till personalen skriver hon: ”Vi har regelbundet personalmöten som sig bör och det finns inget att kommunicera externt ifrån mötet.”

Under måndagens personalmöte ska Carin Sjöberg ha tagit upp att Journalisten kontaktade henne redan i fredags och ställde frågor om omorganisationen och undrade hur det kom sig att information hade läckt ut. Hon uppmanade personalen att inte prata externt om omorganisationsplanen.

Annons Annons

Journalisten har varit i kontakt med flera personer på Gotlands Media, som samtliga hänvisar till VD Carin Sjöberg.

Fler avsnitt
Fler videos