Gå direkt till textinnehållet

Högerradikaler dominerar i bloggtoppen

Politiskt inkorrekt, samlingsplatsen för högerradikala och islamkritiska röster, toppar besöksstatitistiken bland svenska bloggar.

Bloggtoppen listar svenska bloggar, kategoriserar dem och för statistik. Sajtens statistik visar att tre av de fem bloggarna som ligger i topp av de 1590 som sajten listat har en högerradikal profil.

I toppen av listan ligger Politiskt inkorrekt, med 133 000 besök under senaste veckan. Bloggen uppger sig ta upp frågor som ”gammelmedia mörkar” vilket i praktiken betyder olika invandrings- och muslim-kritiska texter. Tvåa på Bloggtoppens popularitetslista är Parliament princess, skriven av Alexandra Brunell, partisekreterare för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Trea är Jinge.se, med vänsterpolitisk prägel, medan fyra är Snapphanen, en dansk-svensk islamkritisk sajt. På femte plats ligger piratpartisten Henrik Alexanderssons blogg.

Statistiken är dock inte lika entydig på andra sajter som rankar politiska bloggar. På "Blogtoplist" hamnar högerradikala "Politiskt inkorrekt" fortfarande i toppen, men i övrigt saknas höggerradikala bloggar bland de högst rankade.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos