Gå direkt till textinnehållet

Hon blir Arbetets nya chefredaktör

Yonna Waltersson blir ny chefredaktör för tidningen Arbetet. Hon är i dag chefredaktör för Dagens Arena. (UPPDATERAD)

"Det finns otroligt mycket kompetens om arbetsmarknadsfrågor på den här redaktionen. Och den journalistiken förtjänar ännu större uppmärksamhet. Jag har framför allt en digital bakgrund, och ser stora utvecklingsmöjligheter", säger hon om sin nya tjänst till Arbetet.se.

Yonna Waltersson har bland annat arbetat som textredigerare på TT Spektra, journalist på Europaportalen och som nyhets- och debattredaktör samt chefredaktör på webbtidningen Dagens Arena. Tillsammans med Dagens Arenas redaktion har hon vunnit Svenska Publishing-priset 2012 och 2013 i kategorin webb.

"Jag är mycket nöjd över att LO har rekryterat en driven journalist och redaktör till tidningen Arbetet. Yonna Waltersson har också gedigen erfarenhet av journalistik inom digital media", säger Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande och styrelseordförande för LO Mediehus, i ett pressmeddelande.

Annons Annons

Yonna Waltersson kommer att vara föräldraledig till i augusti och säger till Arbetet.se: "Det är en stor lyx att få ta de månaderna på mig att fundera över hur jag vill att tidningen ska utvecklas."

Hon efterträder Liv Beckström som varit tillförordnad chefredaktör sedan september i år.

Fler avsnitt
Fler videos