Gå direkt till textinnehållet

Hon blir ny chefredaktör för Nöjesguiden

Ny chefredaktör för Nöjesguiden blir Jenny Nordlander. Hon tar över efter Amat Levin som lämnar tidningen.

Efter två månader som tillförordnad chefredaktör för Nöjesguiden tar nu Jenny Nordlander över permanent. Hon började som digital redaktionsansvarig på Nöjesguiden i februari 2015. Hon har tidigare varit reporter, programledare och redaktör på Aftonbladet TV, redaktör och krönikör på Dagens Nyheter och programledare och producent på Sveriges Radio.

Hur känns det här då?
– Det känns otroligt roligt och inspirerande. Det är ett jobb som har de flesta komponenter man vill ha.

Hur kommer läsarna märka av att du tar över?
– Vi har redan en Nöjesguiden-identitet i hur vi behandlar populärkultur och samhällsfrågor. Men vi ska också hitta tillbaka lite mer till tidningens grund som är nöjesjournalistiken. Det kommer att bli tydligare var läsarna hittar våra olika typer av material på sajten. I framtiden ska vi dra mindre på opinionsmaterialet. Det får sprida sig självt. Samtidigt blir sajten mer inriktad på vår nöjesjournalistik. Sen håller vi på att planera för andra stora förändringar som vi kommer gå ut med lite senare.

Annons Annons

Ska ni skrota pappersutgåvan?
– Det säger jag inte. Men det finns stora beslut som ska tas kring saker som ska göra oss ännu bättre.

NG har under flera år profilerat sig allt mer med opinionsmaterial. Men det blir mindre av det nu alltså?
– Det kan jag inte säga, bara att det kommer att vara tydligare var det materialet ligger någonstans.

Ni har fått allt mer konkurrens de senaste åren med andra medier som gör populärkulturjournalistik. Exempelvis SVT med sin senaste satsning Edit. Hur ser du på konkurrensen?
– Det stora problemet är inte att det kommer fler konkurrenter inom området. Det stora för oss är samma problem som alla har, det vill säga hur vi ska finansiera vår verksamhet. Vi har knappt märkt av Edit, det är inte så att de tar våra läsare. Även om det kommit några nya så har det också försvunnit några, som PSL (SVT red anm).

Fler avsnitt
Fler videos