Gå direkt till textinnehållet

Inga uppsägningar på Mitt i

Det blir inga uppsägningar när Mitt i bantar redaktionen med 13 tjänster. Tillräckligt många tackade ja till avgångserbjudanden.

Journalisten skrev i maj om omorganisationen på Mitt i, som även innebär att redaktionen krymper från 73 till 60 tjänster.

Nu är alla bitar i organisationspusslet på plats och det står klart att det inte blir några övertalighetsförhandlingar.

– Ett stort antal personer har tecknat avtal med företaget om att sluta, därför har man kunnat undvika uppsägningar trots att det är en stor nedbemanning, säger Kristian Lönner i journalistklubben.

Annons Annons

– Det är skönt att det kom en sådant alternativ i den här jobbiga situationen. Det ger personer en möjlighet att göra något nytt, man får en god start in i något annat.

Lönner kan inte kommentera hur avgångserbjudandena ser ut i detalj, men Journalisten erfar att det handlar om arbetsbefriad tid på mellan tre och 18 månader.

Nedbemanningen slår hårdast mot Mitt i:s fotoavdelning, som i princip halveras, ned till fem tjänster. Även redigerare och chefer berörs, medan nyhetsreportrarna är den del där det blir minst förändring.

– Det är jättetråkigt att så många av våra duktiga fotografer försvinner. Bra foto har varit lite av ett signum för tidningen, som gjort att vi stuckit ut, säger Kristian Lönner.

Fler avsnitt
Fler videos