Gå direkt till textinnehållet

Ingen linjär TV för Aftonbladet

Aftonbladet väljer att lämna tillbaka tillståndet för sändningar i det digitala marknätet. Ett tillstånd man fick så sent som i våras.

Som Journalisten tidigare berättat skulle Aftonbladet varit igång med sin linjära TV-satsning den 1 oktober, vilket aldrig hände. Nu har man bestämt sig för att skrota satsningen helt.

– Sedan vi fick tillståndet i våras har förutsättningarna för linjär TV förändrats radikalt. Strukturomvandlingen går fortare än vi kunnat förutse. Det traditionella TV-tittandet minskar, medan det ökar dramatiskt online, säger Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV i ett pressmeddelande.

Aftonbladets bedömning är att det i dagsläget finns en för hög risk att dra på sig kostnader för teknik och den produktionsapparat som krävs för att sända linjär TV. Istället ska man satsa mer på sin onlineverksamhet som bland annat innefattar en hockeystudio och ett nytt morgonprogram.

Annons Annons

– Jag tycker det är bra att vi utredde frågan i grunden. Det har varit lärorikt både för organisationen och mig. Beslutet vi tagit nu efter moget övervägande och noggrant utredande är viktigt strategiskt och skapar klarhet. Inte minst i fortsatta diskussioner med intressanta partners. Vi fokuserar nu helt där det finns tillväxt. Vi tackar för förtroendet att tilldela oss sändningstillståndet, men nu lämnar vi tillbaka det med varm hand, säger Scherman.

Fler avsnitt
Fler videos