Gå direkt till textinnehållet

Ingen överklagan mot Stampens ackord

Ingen av fordringsägarna hade överklagat ackordet för Stampen Local Media när tiden för överklagan gick ut i måndags. Journalistförbundet tänker fortsätta driva frågan om tidigare anställdas avgångsvederlag – men i förhandling direkt med bolaget.

Journalisten har tidigare berättat att Journalistförbundet via LO-TCO Rättsskydd lämnat in en invändning mot ackordsförslaget. Förbundet anser inte att de tidigare Stampenanställda ska ingå i ackordet och därmed endast få ut 25 procent av sina avgångsvederlag. Men man har alltså inte valt att överklaga Göteborgs tingsrätts godkännande av ackordet.

– Vi har gjort bedömningen att hovrätten inte kommer att göra en annan bedömning än tingsrätten. Så att överklaga beslutet kommer inte att besvara de frågor som vi vill ha svar på, säger Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif.

I stället kommer förbundet att ställa krav direkt på bolaget att de ska stå för sina överenskommelser.

Annons Annons

– Vi kommer att väcka en förhandling med bolaget. Och vi är beredda så långt som det är möjligt att gå för att våra medlemmar ska kunna få de pengar som de är berättigade till.

Det ackord som nu är fastställt innebär att fordringsägare får betalt 25 procent av sina fordringar på Stampen Local Media på den summa som överstiger fribeloppet 10 000 kronor.

Nu väntar nästa steg av rekonstruktionen, där ackorden ska genomföras och koncernen behöver sluta nya avtal med sina banker, skriver DN/TT.

Fler avsnitt
Fler videos